Het is dinsdagochtend als ik, na bijna een jaar niet met de trein te hebben gereisd door de pandemie, op de trein stap richting Amsterdam. Het voelt als een uitstapje en ergens ben ik enorm nieuwsgierig naar wat de dag gaat brengen. Ik ben namelijk op weg naar een afspraak met Melissa a.k.a ‘De Handcoach’.

Ik ben wat vroeg, dus ik wandel eerst nog een klein rondje door het Vondelpark, aai een stuk of 5 honden en geniet van het zonnetje. Om 13.00 stap ik naar binnen in het kantoorpand aan de Emmalaan, waar meerdere ondernemers een kantoorruimte hebben gehuurd en aan het werk zijn. Wederom word ik begroet door twee lieve honden; mijn dag kan nu al niet meer stuk.
   Melissa en ik maken kennis en lopen naar een gezellig kantoortje beneden in het gebouw; even kletsen over allerlei onderwerpen en een theetje pakken en we kunnen aan de slag. Melissa is al druk aan het rollen met een rollertje vol inkt, als ze vertelt over welke opleiding ze heeft gedaan, hoe ze zo bij handlezen is gekomen en wat we vandaag gaan doen. ‘Handlezen wordt al duizenden jaren toegepast’.

 ‘Door de kenmerken van je hand te bestuderen kun je namelijk veel ontdekken over jezelf. Niet om te zien wanneer je de liefde van je leven ontmoet, of met welke nummers je de loterij wint, maar wel om te ontdekken welke eigenschap meer aandacht verdient of waar je valkuilen zich bevinden’. Handlezen geeft praktische inzichten die je in je dagelijks leven kunt toepassen. Iets wat Julius Caesar, Plato en Alexander de Grootte eeuwen geleden ook al deden. Super interessant, toch!

Als je jouw vingertoppen verminkt, door bijvoorbeeld verbranding, komt daarna jouw eigen patroon gewoon weer terug. De politie neemt niet voor niets vingerafdrukken bij mensen af. Je hebt in je handen 3 primaire lijnen die je al krijgt in de baarmoeder. Als 1e de levenslijn; die staat voor levensenergie en wilskracht, als 2e de hartlijn, die loopt vanaf je pink en staat voor je emotionele gevoelswereld en als 3e de hoofdlijn, die staat voor je denkwijze. Je wordt daar dus mee geboren; die liggen vast, maar ze kunnen wel veranderen in bijvoorbeeld hun energie.
De lijnen kunnen nadrukkelijk of minder nadrukkelijk worden, er kunnen verbindingen tussen de lijnen ontstaan en na 1 jaar kan je afdruk er anders uit zien dan dat hij nu doet en dan kun je kijken welke patronen je in je leven hebt veranderd. Zo ontzettend leerzaam en waardevol!

Wat is handlezen precies?

Het kriebelt een beetje, wanneer Melissa de met inkt bedekte roller over mijn handen uitrolt. Mijn handen worden helemaal zwart en plakkerig en ik maak twee mooie afdrukken op een wit papiertje.

 ‘Even goed en voorzichtig aandrukken, zo kan ik straks alle lijntjes goed zien’ zegt Melissa en ze drukt een paar keer op mijn handen. Terwijl ik de inkt van mijn handen was, bestudeerd Melissa vast mijn afdrukken. Ze checkt nog een keer mijn vingertoppen en knikt dan bevestigend. ‘Je hebt lucht en watertekens op je vingers, maar daar kom ik zo op terug’.
Eerst krijg ik een uitleg over wat het verschil is tussen mijn linkerhand en rechterhand.
‘Wist je dat je linkerhand jouw privé hand is? Dit wil zeggen; hoe jij je vanbinnen voelt en hoe jij dingen ervaart. Je rechterhand is de hand waarmee je een hand geeft aan iemand en welke indruk jij achterlaat bij mensen. Heel erg op de buitenwereld gericht dus. De buitenwereld kan een ander beeld van jou hebben, dan dat jij je vanbinnen voelt.’ Dat klinkt logisch, want met edelstenen voel je ook het beste met je linkerhand aan of een steen bij je past. Grappig om die connectie ook hierin weer te kunnen maken.
   Melissa gaat door met haar verhaal. ‘De huidpatronen op je vingertoppen corresponderen met de eigenschappen van waar je vinger mee correspondeert. Elke vinger is vernoemd naar een god; dit komt uit de oudheid en heeft ook met astrologie te maken. Wij kijken naar de Westerse leer en dan kom je uit op de elementen (water, aarde, vuur, lucht). Je hebt alle elementen in je, maar de huidpatronen laten wel zien wat je primaire elementen zijn en waar je nog meer mee bezig kunt zijn om in balans te komen.’

 Melissa legt uit dat er verschillende stromingen zijn; de Chirologie (alle kenmerken van de handen) en Chiromantie (alleen linkerhand; het gaat alleen om de persoonlijkheid). Je kunt de toekomst voorspellen met handlezen, bijvoorbeeld hoe oud je gaat worden, maar dat doet Melissa niet. ‘Wie wil dat nou weten?’ vraag ik mezelf hardop af. Ik schud mijn hoofd, ieder zijn ding natuurlijk, maar ik in ieder geval niet.

  ‘Ik zie handlezen als handvat voor de toekomst. Wat zijn jouw behoeften, valkuilen en waar ben jij goed in?’ zegt Melissa.

Wat staat er in mijn handen?

Melissa richt haar aandacht weer op mijn afdrukken. ‘Wat mij opvalt in jouw handen, is dat je luchttekens in je handen hebt. Lucht is vrij zeldzaam; het komt in 2% van de huidpatronen van alle handen van over heel de wereld voor en dan vaak op de wijsvinger, net als bij jou, al heb jij ook een luchtteken op de middelvinger van je linkerhand. Je wijsvingers zijn vingers waarmee je jouw aandacht op iets kunt vestigen. Jouw wijsvingers wijken iets naar buiten toe, zowel links als rechts.’  Lucht is een element die je niet kunt zien; je hebt het nodig om te ademen, maar het is ongrijpbaar.

  ‘Jij bent heel opmerkzaam en betrokken bij je omgeving. Ik wil geen label op je plakken, maar als je het hebt over HSP, dan komt in je handen sterk naar voren dat je zeer gevoelig bent. Het is belangrijk om te beseffen dat jij dit voelt en dat anderen de sfeer in een kamer bijvoorbeeld niet kunnen voelen. Lucht zorgt voor een onderzoekingsdrang in jou, het maakt je nieuwsgierig. Jij hebt een héle sterke intuïtie. Je bent heel hoog afgesteld, dus het is heel belangrijk dat je prioriteit geeft aan rust en ontspanning; je hebt aarde echt nodig om je gedachten niet met je aan de haal te laten gaan. Ga de natuur in, wandelen, bewust ademhalen en mediteren. Zo kom je in balans.’ Wat is dit waardevol om te horen en wat is het ontzettend herkenbaar. Ik neem nog een grote slok van mijn thee en Melissa vertelt verder.

‘Als we kijken naar je pink, van zowel je rechter als je linkerhand, zie je dat deze een beetje naar buiten staan.’ Ik kijk mee en zie inderdaad dat er een grotere ruimte tussen mijn ringvinger en pink zit dan tussen de rest van mijn vingers.
 ‘Je hebt ook een waterteken op beide pinken, dit geeft aan dat jij aan alle situaties je eigen draai wilt geven. Je bent een tikkeltje eigenzinnig, eigenwijs en bent niet voor 1 gat te vangen. Alles moet net even anders’ Ja, heel herkenbaar, als iedereen links gaat en ik ben het er niet mee eens, ga ik in mijn eentje toch naar rechts. ‘Je wilt de harmonie bewaren, maar je valkuil kan hierin communicatie zijn. Leg ook eens uit aan de mensen waarom jij het niet met ze eens bent en waarom jij rechts gaat als zij links willen. Je weet goed wast je wilt en als je iets niet wilt, dan doe je het ook echt niet.’

Melissa en ik kletsen nog een heel stuk door. In mijn handen staat onder andere nog dat ik erg behulpzaam ben, dat ik niet alles samen hoef te doen en dat ik ook eens iets helemaal alleen moet gaan doen om tot mezelf te komen. Allemaal enorm herkenbare punten. Het leuke is dat Melissa ook kon zien dat ik mijn kennis graag wil doorgeven en dat dit ook écht voor mij is weggelegd. In het onderwijs, als spreker bij presentaties en dergelijke. Ik kom natuurlijk uit het onderwijs en ik wil ook zeker mijn kennis met jullie allemaal delen en na Corona heb ik nog zo veel toffe plannen. En ik weet dat dit goed gaat komen; het staat tenslotte al in mijn handen geschreven, ik hoef alleen maar mijn kompas te volgen.

Aan het einde van de afspraak kreeg ik mijn handen in een gouden lijst mee naar huis. Nu kan ik deze in mijn kantoor hangen en er elke dag aan herinnerd worden dat het leven in mijn eigen handen ligt. Bedankt Melissa, voor een gezellige en waardevolle middag!

 Wil jij nu ook graag weten wat er in jouw handen staat? Dat snap ik helemaal! Melissa geeft nu een online cursus handlezen, waarin jij zelf kunt leren hoe jij jouw eigen handen kunt lezen. Klik HIER voor meer informatie over deze cursus. Volg Melissa ook op Instagram!

Liefs, Ellen

0
    0
    Winkelmand
    Je winkelmand is leegTerug naar de winkel